perjantai 18. helmikuuta 2011

Carolan askarteluhuone


Täällä minä askartelen.

Asumme vanhaa (vm-1928) taloa ja huone sijaitsee aika ihanteellisesti keittiön takana. Huone oli ennen keskimmäisen lapseni huone. Tila vapautui askartelu ja leikkihuoneeksi kun lapseni muutti kotoa. Huone on nyt käytössäni niin kauan kunnes juniori kaipaa omaa huonetta. Siihen menee onneksi vielä muutama vuosi. Tämän jälkeen muutan komeroon askartelemaan sillä muutakaan tilaa ei ole. Ennen sitä on sitten karsittava tavaroita. Tällä tavaramäärällä en sinne mahdu. Toinen vaihtoehto olisi keksiä entistä kompaktimmat säilytytsratkaisut.

Yleensä istun täällä nurkassa kun askartelen. 


Sitten kun tarvii leikellä Big Shotilla, taikka ommella niin piipahdan toisen pöydän luona.

Ikean hyllyssä näkyvät vaaleanpunaiset kopat (3 alinta) ovat tyttäreni käytössä, kaikki muu rompe on minun. Kaikkea sitä muka tarvii. Eivätkä nämä oikeastaan mihinkään riitä, kun aina on hankittava lisää rompetta :) Huoneesta on puolet minun käytössä ja vastakkainen puoli joka ei näy, on 3 vuotiaan tyttäreni käytössä. Jaamme siis leikkihuoneen :)

Sälytystapani elävät koko ajan. Olen pyrkinyt taloudellisiin säilytysratkaisuihin. Kierrätän mielelläni kaikkea vanhaa, tuunailen ja ostelenkin välillä jotakin pientä kivaa jos kohdalle osuu. Ikean hyllystö taitaa olla kallein säilytykseen tarkoitettu tarvike huoneessani. Hylly ostettu poisto-osastolta, muutamia mitättömiä kauneusvirheitä oli kalusteessa. En niinkään mieti huoneeni ulkonäköä, vaan miten edullisesti ja toimivasti saisin säilytyksen toimimaan.  Minä siis mielummin käytän rahani askartelutarvikkeisiin,  kun säilytykseen. Minulle on tärkeetä että, tavarat ovat helposti käytettävissä ja lisäksi tykkään järjestellä tavaroitani.

Tykkään kovasti huoneestani ja viihdyn huoneessani päivittäin useamman tunnin. Pidän erityisesti siitä, että kaikki on käden ulottuvilla. Ihanaa on myös kun voin jättä hommat kesken ja jatkaa myöhemmin siihen mihin jäin. Kivaa on sekin että, ei tarvitse tuskailla mihin saisin tarvikkeet mahtumaan.  Ainakaan vielä en tarvitse tuskailla asian tiimoilta.

Minulla on monia erilaisia ratkaisuja tarvikkeitteni säilytykseen, näistä tulee myöhemmin postauksia.

Oiken ihanaa alkavaa askarteluntäytteistä viikonloppua kaikille. Onneksi on nämä pakkaset niin voi hyvällä omatunnolla keskittyä askartelemaan :)

18 kommenttia:

 1. Nämä sun tilasi on kadehdittavan ihanat. Tavaraa on sopivasti ja sulla on niin ihania säilytysratkaisuja. Musta tuntuu, että sä joudut laittaa sen lapsesi sinne komeroon, ei sun tavarat ikinä sinne mahdu, vaikka karsisit siitä osan ;)

  VastaaPoista
 2. aivan ihana tila varmasti olen kateudesta vihreä ja sain taas paljon kivoja ideoita uuteen tulevaan tilaani:)

  VastaaPoista
 3. Siis WAU, aivan upea tila sinulla askarrella!

  VastaaPoista
 4. Tosi hienot tilat, ja järjestys ja vielä hyvät ratkaisut:) Ihan kateeksi käy;)

  VastaaPoista
 5. Ah, kyllä nuo säilyttimet auttavat kummasti tilpehöörin järjestyksessä pitämisessä. Pitäisi kyllä ostaa itsellenikin ainakin yksi iso ruuvilokerikko rautakaupasta napeille ja kuvioille. Varsinkin kun pitäisi pitää ompelutarvikkeetkin ojennuksessa siinä samalla.

  VastaaPoista
 6. Aivan kuin katselisi karkkikauppaa! 8) Tekisi mieli kysyä, että saako teille tulla leikkimään.. ;D

  VastaaPoista
 7. Sanonpahan vaan että VAU!

  Meillä kävi niin, että vaihdettiin pojan kanssa huoneita, että äiti sai tilaa askartelutavaroille ja itse askartelulle. Poika oli ihan innoissaan muuttamassa pienempään huoneeseen ja nyt minullakin on hieman enemmän tilaa. Oma askarteluhuone olisi ihana, nyt askartelen makkarissa, mutta pääsinpähän keittiönpöydän äärestä pois :)

  Ihanaa, että teillä on yhteinen leikkihuone tytön kanssa :)

  VastaaPoista
 8. Ihanan paljon tavaraa ja aarteita :) Mahtava huone!

  VastaaPoista
 9. Edelleenkin aivan ihana ja pitäiskö tehdä muut kateellisiksi ja kertoa, että olen ihan livenä päässyt läheltä ihastelemaan tätä huonetta. Carola on kyllä järjestyksen mestari.

  VastaaPoista
 10. Tilaa ei käy kateeksi, mutta käytännöllisiä ratkaisuja kyllä :) Ihanan näköistä Calle. Haluaisin myös tulla luoksesi leikkimään :D
  Näyttää siltä, että löydät tarvitsemasi. Minä en omasta askarteluhuoneestani aina löydä. Välillä siis tulee kyllä positiivisia ylläreitä ;)

  VastaaPoista
 11. Aivan ihana! Olispa mullakin säilytystilaa ja pöytiä noin paljon! Tällä hetkellä asutaan miehen kanssa isossa yksiössä eli omasta askarteluhuoneesta vasta haaveillaan. Tästä saa kyllä hyviä vinkkejä. :)

  VastaaPoista
 12. Ompa hieno huone. Kivasti tilaa ja niin hienossa järjestyksessä kaikki.

  VastaaPoista
 13. Wau mikä tilaihme ja kaikki niin järjestyksessä:):)

  VastaaPoista
 14. Aivan upeasti on tilaa ja tavarat järjestyksessä eli ei tarvitse koko ajan olla etsimässä jotain - niinkuin minä....

  VastaaPoista
 15. Mä olen vasta "rakentelemassa" askartelutilaa, siksi on kiva katsella näitä ratkaisuja. Ompelutila mulla on jo ollut muutaman vuoden ja sieltä aijonkin kopioida muutaman ratkaisun. Yksi jokanka olen todennut hyväksi on kiinittää pöydän taakse seinään toinen pöydän kansi. Siiden on sitten helppo kiinitellä kaikenlaista viritelmää. Akkuruuvinväännin käteen vaan ja suristelmaan. Kierrätys matskuista mulla on ompelutilassakin pöytälevyt ja montaa muuta kyhäilty.

  VastaaPoista
 16. Onpa todella tyylikäs tila jossa kaikki on omalla paikallaan.

  VastaaPoista
 17. Vitsi, mä oon kade :)

  VastaaPoista