tiistai 1. marraskuuta 2011

Päivänvaloa syksyyn


Minulle parasta askarteluaikaa ovat myöhäiset illat, kun muu perhe jo nukkuu. Näin loppusyksystä ja alkutalvesta se voi olla aikamoinen haaste; tuntuu että valo ei millään riitä pienten yksityiskohtien väkertämiseen. Viime talvena kyllästyin hämärään ja kävelin Temperaan ostamaan päivänvalolampun askartelukaappiini.

Oma lamppuni on niin sanottu matkavalaisin ja maksoi noin 80 euroa. Olen ollut todella tyytyväinen, en enää pärjäisi talvella ilman sitä. Valon sävy sopii askarteluun ja valoa on kerrankin riittävästi (mutta ei silti liikaa). Matkavalaisinta en ole vielä ottanut askartelutapaamisiin mukaan, mutta niinkin voisi halutessaan tehdä, koska lamppu on helppo "taittaa" kokoon. Vastaavan valaisimen olen nähnyt tapaamisissa ainakin pari kertaa, ja olisihan se luksusta, jos valoa on tarpeeksi myös tapaamisissa.

Käsi ylös, kuinka monelta askartelijalta löytyy päivänvalolamppu? Oletteko omaanne tyytyväinen? 

13 kommenttia:

 1. Löytyy ja ihan kaksin kappalein. Ensimmäinen on samanlainen kuin postauksessa oleva ja se on minulla aina mukana tapaamisissa. Toinen versio on pöytävalaisin ja sitä käytän aina kun istun työpöydän ääressä.

  En tule toimeen ilman näitä lamppuja. Ikä on siinäkin asiassa tehnyt tehtävänsä.

  VastaaPoista
 2. Samoin kaksi löytyy täältäkin suunnalta. Toinen katossa ja toinen työvalossa. En vois elää enää ilman, ja haluja olis hankkia niitä muuallekin kotiin.

  VastaaPoista
 3. Ei löydy, lähinnä valokuvaukseen päivänvaloa tarvitsisin, mutta hinta on aikamoinen.

  VastaaPoista
 4. Löytyy kaksi kappaletta työpöydältä, sekä muualtakin kotoa ja pois en yhtäkään vaihtaisi. Vanhemmaksi kun tulee niin näkö heikkenee ja alkaa arvostaa kunnon valoa. Päivänvalolamppu wc:ssä tuo muuten piristystä aamuun ja aamutoimiin normaalin kellertävän valon sijaan :)

  VastaaPoista
 5. Löytyy, enkä ikupäivänä sitä pois antaisi!!!
  http://maaretinsivut.blogspot.com/search/label/P%C3%A4iv%C3%A4nvalolamppu

  VastaaPoista
 6. Kuumeneeko toi kovasti? Kiinnostaisi valoksi omaan kaappiini.

  VastaaPoista
 7. Mulla on... Tässä suht edullisia vaihtoehtoja... http://www.valotorni.fi/paivanvalolamput-c-1.html

  VastaaPoista
 8. Mulla ei oo, mutta tarvetta olis. Ei millään näillä normaaleilla valoilla tahdo nähdä hyvin. Vaikka on työpöydän päällä vielä lisäksi loisteputkivalo kuten katossakin.

  VastaaPoista
 9. Kiitos Taava linkistä! Löytyyhän tuolta kohtuuhintaisiakin lamppuja :*

  VastaaPoista
 10. Korvasin askartelupöytäni valaisimen loisteputken päivänvalolampulla noin vuosi sitten enkä vaihtaisi sitä pois. Kerran tosin kävi niin, että sen valossa hailakan sinisiltä näyttäneet helmikoristeet olivatkin normaalissa keinovalossa ihan vihreitä!

  VastaaPoista
 11. Lisäyksenä vielä sen verran, että ostin omani tuolta Valotornista, joka toimitti aluksi väärän tuotteen. Asiakaspalvelu oli tosi nihkeää eikä sähköpostiviesteihin vastattu sen koommin kun olin sopinut väärän tuotteen palautuksesta. Tulihan se oikeakin tuote lopulta kun soitin perään, mutta parin viikon viiveellä.

  VastaaPoista
 12. Mie vaihdoin tavalliseen nuorisotyövalasimeen 3000 luxin loisteputken ja aika hyvin toistaa värit . Hintaa valaisinliikeessä n 5 euroa. Normissa putkessa oli 1000 luxia ja päivänvalo on noin 5000. Ja itse valaisin on vuodelta 1995 tai jotain sinnepäin..

  VastaaPoista