maanantai 9. toukokuuta 2011

Järjestättekö värien mukaan?Usein sanotaan, että kannattaa järjestää sen mukaan miten askartelee. Jos esim. ajattelee, että "tähän tarvitaan jotain keltaista" eikä "tähän tarvitaan kukka", kannattaa kokeilla koristeiden järjestämistä värien mukaan. Keltaisten tarvikkeiden koriin siis kaikki keltaiset tarrat, kukat, nauhat ja niin edelleen ja jokaiselle värille oma korinsa.

Amerikkalaisella skräppäysvaikuttaja Stacy Julianilla on inspiroiva videosarja, jossa hän kertoo värien mukaan järjestämisestä. Merten takana moni on kokeillut Stacyn järjestämistapaa ja usein siihen liittyen pohditaan: entä jos koriste on monivärinen, mihin koriin se pitää laittaa? Osa lajittelee moniväriset koristeet hallitsevan värin mukaan eli jos tarrassa on hiukan vihreää, mutta enemmän keltaista, menee se keltaisten tarvikkeiden koriin. Osalla on erikseen "moniväristen tarvikkeiden kori" rajatapauksia varten.

Kannattaisiko kokeilla? Varmasti, jos etsii tarvikkeita nimenomaan värin perusteella! Värien mukaan lajitellut koristeet näyttäisivät kivalta, jos on tarpeeksi tilaa pitää koristeita esillä niin, että ne pilkottavat koreista. Mitkä tarvikkeet sitten kannattaa järjestää värien mukaan? Osa laittaa niihin pelkät koristeet, koska esim. vihreää kynää ei välttämättä etsi sen mukaan, että se on vihreä, vaan kynien joukosta. Stacy Julianilla koreissa taitaa olla kaikki paperisuikaleista lähtien.

Olisi kiva kuulla, onko joku vienyt ideaa pitemmälle. Missä on Suomen Stacy Julian? Onko jollain askartelijalla kaikki koristeet värien mukaan järjestettynä tai halua kokeilla? Mitä teette moniväristen koristeiden tai paperien kanssa, jos järjestätte värien mukaan?

3 kommenttia:

 1. Käytän kyllä tekniikkaa eli kokoan pöydälle jotain tiettyä väriä korttia varten ja sitten myöhemmin vasta päätän, mitä tulee korttiin lopulta vaikkapa koristeita. Mutta itselläni kyllä haasteena on enemmän löytää mahtavia väriyhdistelmiä, sävy sävyyn on liian helppo kortti rakentaa. Väreittäin minulla on lajiteltuna osa paperisilpusta, napeista ja nauhoista.

  VastaaPoista
 2. Minulla on väreittäin lajiteltuna vain kukat (niitä ei ole paljon), napit ja nauhat. Paperit on valmistajan mukaan.
  En usko, että haluaisin edes kokeilla kaikkien järjestämistä värin mukaan, toisaalta tarvikkeita ei vielä ole niin mahdotonta määrää että samojen värien löytäminen on aika helppoa.
  -elli

  VastaaPoista
 3. Väreittäin olen lajitellut vain nauhat. Ne ovat pienissä minigrip-pusseissa, yhdessä on moniväriset. Järjestin ne näin siksi, että aikaisemmin ne olivat yhtä suurta nauhatakkua ollessaan samassa laatikossa. En ajattele askartelutarvikkeita vain värin, vaan myös tunnelman ja tekstuurin mukaan, joten väreittäin järjestäminen ei toimisi minulla. Kirjahyllyn järjestin kerran värien mukaan ja se näytti kauniilta! :D

  VastaaPoista