maanantai 18. huhtikuuta 2011

Salakoruilijan säilytysvinkit korutarvikkeille

Työmatkani kulkee kesäisin helmikaupan ohi, töissä on paljon houkutuksia joita ei aina jaksa vastustaa ja sitten vielä tuo houkutteleva Ebay on täynnä ihanuuksia.
Aivan PAKKO on hankkia kaikenlaista ihanaa väillä, vaikka ei aina heti tarvitsisikaan....
Joten jossain on sitten hankinnat säilöttävä, jos ei satu heti käyttämään :)

Tämän kotimaisen Preston säilytyslokerikon olen ensimmäisenä hankkinut. Laadukas ja hyvä, aika hinnakas vaan on. Lokerikon korutarvikkeet ovat ainoat, jotka ovat aina esillä. Hankin lokerikon lähinnä charmsien säilytykseen, charmseja käytän myös kortteihin. Koska pääsääntöisesti paperiaskartelen, korutarvikkeeni eivät ole paraatipaikalla valloittamassa vähäistä pöytätilaani. Valtaosa korutarvikkeistani asuu apupöydän alla piiloitettuna. Ovat kuitenkin lähellä ja nopeasti saan ne esille jos vaikka inspis iskee tai jos sattuisi tulla jopa oikein tarve tehdä korua :)
Pienen pöydän alle mahtuu 4 tällaista pakkia. Olen hankkinut pakit Clas Ohlssonilta, hinta oli 9,95€ kpl.

Pakit soveltuvat oikein hyvin myös pienten koristeiden säilyttämiseen. Melko samantyyppinen säilytsratkaisu on tarjolla TÄÄLLÄ. Mutta hinta on kylläkin moninkertainen.Pakeissa säilytän lähinnä helmiä, siimoja, vaijereita sekä työkalut. Olen täyttänyt pakkini väreittäin. Olen myös nimikoinut pakit väreittäin ja kirjannut mitä yläosassa säilytän. Lokerikkojen edestä olen poistanut kannen, koin sen olevan tiellä. Poistaminen oli vaivatonta ja tarvittaessa saa nopeasti etukannen takasin. Jos vaikka innostuisi reissuun lähtemään näitten kanssa :) Lokerikot pysyvät hyvin paikallaan vaikka nostelen ja laittelen takaisin pöydän alle, vaikka etukantta ei pidä paikallaan.


Pakin kannen alla on reilun kokoinen säilytystila.Yhteen olen säilönyt työkalut, toiseen siimat, yhteen rautalangat ja vaijerit, siemenhelmilokerikon, Yläosiin mahtuu hyvin myös suuremmissa erissä olevat tarvikkeet. Yläosan alla on 4 lokerikkoa, joissa on siirrettävät väliseinät.

Tältä korutyöpisteen näyttää kun koruilen. Pisteen valmiiksi saattamiseen ja purkamiseen menee reilusti alle minuutti. Eli minun mielestäni nopea, kätevää ja ihan toimiva systeemi :)

Metallisi korunosia säilytän tällaisissa pienissä helmien säilytykseen tarkotetuissa lokerikoissa
Kätevät käyttää koska jokaisella lokerolla on oma kansi. Nämä olen hankkinut Presentosta.


Silloin kun en koruja tee, lokerikot asuvat korissa työpöydän alla.

Tarvii tähän loppuun todeta, että en vissiin enää taida olla kovinkaan paljon salakoruilija :)

5 kommenttia:

 1. Hyvin toteat, ettet taida olla enään salakoruilija :o) Mutta upeat ja loistavat säilytystavat. Tuollaista pakkia olen yrittänyt etsiä tuloksetta myös omille korutarvikkeille, mutta tuloksetta :o)

  VastaaPoista
 2. Todellinen salakoruilija, alappas plikka pistää esiin koruja kans :):) Sanon sadannen kerran, että sulla on kyllä ällisttyttävä järjestyksen taju ;) tuletko (taas) mun pikkusihteeriköksi :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos vinkistä, tänään hain itsellekkin clasulta tommosen pakin, josko nyt innostais taas koruilutki enemmän, kun on järjestys kohallaan.

  VastaaPoista
 4. oho mikä määrä korutarvikkeita ja niin upeasti säilytettyinä!

  VastaaPoista