keskiviikko 20. huhtikuuta 2011

Helmien säilytystä Maijun tapaan


Helmien säilytys oli minulle pitään ongelmallista. Syynä oli se, että helmivarastot alkoivat vuosien myötä kasvamaan. Alkuun säilytin helmiäni korivaunussa, johon olin tilannut eräästä nettikalastusliikkeestä toukkapurkkeja. Purkki-idea oli tosi hyvä, mutta kannet olisivat saaneet olla läpinäkyviä. Alkuun tämä toimi hyvin, mutta varastojen kasvaessa tämä ei enää tuntunut hyvältä ratkaisulta. Näin säilytin helmiä silloin, kun määrä oli vielä kohtuullinen:Helmivarastojen kasvaessa ostin keittiön nurkkaan tällaisen pienen laatikoston ja hankin Craft Matesin säilytyslaukkuja ja aloin järjestämään helmien värien mukaan eri laukkuihin. Craft Matesin säilytysrasiat ovat käyttökelpoisia, koska jokaisessa lokerossa on erikseen aukeava kansi, josta sitten on helppo kipata helmet työalustalle. Tältä näyttävät helmivarastoni kun ne on siistisi paikoillaan:

Pieniä siemenhelmiä olen säilönyt labranäytepurkkeihin, joita sain ystävältä:Suurin osa helmistäni on tällä hetkellä siis näissä Craft Mates -säilytyskansioissa. Tässä kansio suljettuna:


Ja tässä avattuna:
Tässä vielä lähikuvaa kansion toisesta puolikkaasta:
Lisäksi ole ostanut yksittäisiä rasiajonoja isommille helmille eli niille ei ole erillistä säilytyskansiota:Näitä kansoita on saatavilla eri kokoisilla lokeroilla. Ne kansiot, joissa on enemmän lokeroita kuin tässä omassa, on tarkoitettu enemmänkin siemenhelmien säilytykseen. Heinikassa on nyt vaint tätä pienemmillä lokeroilla olevaa nettikaupassaan.

Kun helmivarastot on suuria, niin säilytysratkaisut täytyvät olla hyvät. Nyt tuntuu siltä, että olen omille helmilleni löytänyt sopivan säilytysratkaisun, ellei helmivarastoni tästä vielä satu kasvamaan, toivottavasti ei.

Maiju

2 kommenttia:

  1. Ihana paljon herkkuja. Näppärän oloiset nuo kansiot :)

    VastaaPoista
  2. Carola... ne on näppärät. Ne on kivoja kun niitä voi säilöä päällekkäin ja niihin mahtuu niin kivasti helmiä.

    VastaaPoista