keskiviikko 30. maaliskuuta 2011

Miten muistaa mitkä leimasimet jo omistaa?

Koska minulla on melko vähän leimasimia, mietin usein toisten leimasinkokoelmia ihaillessani, miten he välttyvät tuplahankinnoilta. Siis hankkimasta esimerkiksi kiehkuraleimasinta, joka on melkein samanlainen kuin leimasin, jonka jo omistaa. Jos on paljon leimasimia, miten muistaa, mitä jo on?

Onko sinulla käytössä jonkinlainen lista omista leimasimista, jonka voi ottaa mukaan, kun tekee hankintoja? Tai toivelista? Kotona lista, jonka avulla valitset, mitä leimasinta käyttää? Löysin muutaman esimerkiksi leimasinkirjoista ja listauksista, joita harrastajat ovat tehneet itselleen. Voi toki olla, että "sen vaan muistaa" kuten Maiju kiteytti, mutta olisi kiva kuulla, minkälaisia ratkaisuja teillä on. Oletteko esim. leimanneet kaikki tekstit johonkin kansioon? Toimiiko se?

10 kommenttia:

 1. Jos ei muista mitä on, niitä on liikaa ja harvennusta on syytä harkita ;) Kaikki hankkimani leimat ovat olleet sellaisia "pakko saada" tapauksia, joten kyllä ne muistaa. Leimasinkokoelmani mahtuu yhteen lipaston laatikkoon, joten suuri se ei liene. Myönnän, että esim. tekstileimoja en montaa omista, ne lienisi vaikeampi muistaa.

  Teen lähinnä toivelistaa. Kirjanen, jossa olisi kuvat leimoista on harkinnan alla, mutta siinäkin olisi ideana kirjoittaa mistä ja milloin hankittu. Nyt ihastuin tuohon käyntikorttitelinemalliin :O Tuollainen vaikuttaa kätevältä, sieltä kun on helppo poistaa myöhemmin myymänsä leimat.

  VastaaPoista
 2. Niin mä siis luotan vain mun muistiini. Kun ottaa huomioon sen määrän leimasimia, mitä olen omistanut, niin voi paljastaa, että vain yhden ainoan kerran olen ostanut tuplat. Sekin vain johtui siitä, että pähkäilin sen leimasimen oston kanssa. Sitten seuraavalla kerralla en enää muistanut, että otinko vaiko enkö ja päädyin, että en mä varmaan ottanut ja sitten mulle tuli tuplat.

  VastaaPoista
 3. Samaa sanoisin kun Sinihilkka, että liikaa on jos ei muista. Itsellä taitaa olla sen verran vähän vielä, kun vielä kaiken muistan :) Leimoja minulla ei tosin olekkaan montaa samantyylistä vaan esim. magnoliat eroavat toisistaan selkeästi, eivätkä ne sitten mene päässäkään sekaisin kun tietää, että hyllystä löytyy seisova ja istuva edwin ja muutama tilda tekemässä ihan eri juttuja. Kokoan juuri albumia, johon leimailen leimat jotka mulla jo on ja vaihdoista olen napsinut näteimmät itselle sivuun, että nämä voisi ostaa itsellekkin ja samalla olen leimakuviin testaillut tusseja muilta ja napsinut värikoodeja ylös, että tiedän hankkia myös itselle myöhemmin.

  VastaaPoista
 4. Mäkin muistan leimasimeni, niitä ei niin suurta varastoa ole. Ongelma muistamisen suhteen tulee vain siinä vaiheessa, kun päässä on jokin kortti-idea ja tahtois käyttää tiettyä leimaa, mutta ei ole varma, että onko myynyt sen leiman jo eteenpäin. Tosin näin ei ole käynyt muulloin kuin tilauskorteissa. On pitänyt joskus vastata, että täytyy tarkistaa, onko mulla sitä leimaa vielä.

  VastaaPoista
 5. Oma leimasinvarastoni on vielä niin pieni, että muistan,mitä omistan. Siitä huolimatta teen aina listan -toivelistan lähinnä - jos olen lähdössä käymään askarteluliikkeessä.
  Tosin joskus on ilmennyt sellaista ongelmaa, että toivelista jääkin kotiin ja pitää ostokset tehdä muistin varassa :)

  VastaaPoista
 6. mun leimasimet on kansioissa muovitaskuissa ja vielä muistan, mitä minulla on. puuleimasimet on erikseen rasioissa - niitäkin vielä sen verran vähän, että muistan kaikki.

  tein muuten nauhoja varten keksipurkista "nauhapurkin". kuvia löytyy mun blogista. jos nyt tulis käytettyä nauhoja useammin, kun purkki on esillä ja nauhat helppo löytää...

  VastaaPoista
 7. Mulla on vihko johonka kirjoitan esim. Magnolia: Tilda... joskus vielä loppuun onko istuva vai seisova. Blogissani on myös lista leimoistani. Tosi harvoin mullakin on tullut päällekkäis ostoja. Leimojani säilytän muovilaatikoissa jossa on kannet, päähän olen kirjoittanut mitä kukin laatikko sisältää. Jokainen leimasin ovat vielä omissa pusseissaan. Varmistelen etteivät joudu kovin paljon ilman kanssa tekemisiin. :=) !!!

  VastaaPoista
 8. Kyllä mäkin muistan omat leimasimeni, joskin olen ostanut kaksi kertaa tuplat. Mä olin sitä mieltä, että on se vaan niin kaunis leimasin, että tartten kaksi ;-D
  Yritin pitää kirjaa, mutta kun olisin halunnut leimata kaikki valmistajan mukaan, niin en osannut varata kaikille oikeaa määrää sivuja, joten luovuin siitä kokonaan.

  VastaaPoista
 9. Mulla on leimattuna suuri osa mun leimasimista kahteen kansioon. Olen siitä kuvankin blogiin laittanut, ja aika tovin kävin omaa blogiani läpi sitä kuvaa etsien mutta ei löytynyt!

  Erittäin käteviä ne kansiot on. Sellasissa esittelykansioissa, missä ylhäältä auki olevat muovitaskut on kiinteästi kiinni ohuessa kansiossa, on A4 arkeille leimattuna leimasimet. Vieressä lukee valmistaja, ehkä leimasimen nimikin ja vuosiluku + kk milloin olen hankkinut. Kansioissa siis pelkät kuvat, niissä ei leimoja säilytetä.

  SUOSITTELEN VASTAAVAA KAIKILLE LEIMAILIJOILLE!
  Joskus olen unohtanut merkata kansioon leimasimia mitä olen myynyt... suunnilleen muistan mitä olen myynyt ja mitä en.

  VastaaPoista
 10. Löysin vihdoin sen postauksen, jäi häiritsemään ; )

  http://taru76.vuodatus.net/blog/1065577/suosikkileimasimeni/

  VastaaPoista