perjantai 18. maaliskuuta 2011

Keittiötarvikkeet säilytyskäyttöön


Jos kaikki askartelutarvikkeet ovat keittiössä (ja vaikka eivät olisikaan), kannattaa katsoa ihan tavallisia keittiötarvikkeita myös askartelutarvikkeiden säilyttämistä ajatellen. Tiskaamisen jälkeen käytettävät muoviset aterinkuivaustelineet ovat loistavia saksien, kynien, pensseleiden ja muiden kapeiden juttujen säilyttämiseen. Telineen keskelle mahtuu myös paljon.

Keittiön vetolaatikon sisällä olevasta haarukoille, veitsille ja lusikoille tarkoitetusta muovisesta aterinlaatikosta saa hyvän säilytysratkaisun mm. tusseille, puupalikallisille leimasimille ja pienille musteille. Sellainen on helppo nostaa esiin kaapista ja takaisin kaappiin, jos on tarve. Aterintelineet ovat sopivan tukevia, ja mikä parasta: monesta kodista tai kesämökistä voi löytyä ylimääräinen ihan heti! Pienet naarmutkaan eivät askartelutarvikkeiden säilytyksessä haittaa. Uusinakaan nämä eivät monta euroa maksa.Keittiön kaapeista voi löytää muutakin: esim. naarmuisen muffinsivuuan voi ottaa nappien säilyttämiskäyttöön. Teräksistä paahtoleipätelinettä ei taida löytyä jokaisesta keittiöstä, mutta sellaiseen saa hyvin esiin esim. korttipohjia. Snapsilaseista saa kauniin säilytyspaikan napeille tai muille koristeille. Erilaisia pakasterasioita ja lasipurkkeja tuskin tarvitsee mainitakaan. Mitä muuta keittiön kaapeista voisi löytyä askartelutarvikkeiden säilyttämiseen?

Xing

12 kommenttia:

 1. Loistava idea tuo ruokailuvälineiden kuivatustelineen käyttö kynien, saksien ym säilytyksessä!!
  Mä olen hankkinut Ikeasta noita veitsi/haarukka/lusikka- laatikoita erilaisilla lokerojaoilla ja säilytän niissä tusseja, teippirullia, eniten käyttämiäni leimasimia ym ym.

  VastaaPoista
 2. Hyviä ideoita! Itsellä on käytössä sellaiset mustat (tai valkoiset) muoviset kannettomat laatikot missä voi ostaa lihapihvejä (todella hankala selittää...) Ne kun pesee käytön jälkeen hyvin, niin niihin mahtuu vaikka mitä. Ja jos eivät ole käytössä niin ne menevät sisäkkäin, eivätkä näin vie paljon tilaa.

  VastaaPoista
 3. Mä taas käytän paljon kannellisia pieniä keksirasoita. Niihin saa nauhoja, silppua jota en ole vielä lajitellut, keskeneräisiä kortteja.

  Mutta tuo aterimien kuivatusteline on näppärä. Mulla on promarkkereille käytössä ikean purkki, mutta kun siinä ei ole jaottelua, niin vaikea löytää juuri oikeata väriä...

  VastaaPoista
 4. Keittiöremnottia suunnittelevana kuivauskaapin ritilähyllyt tuli mieleen. Niihin voi vaikka verhonipsuilla ripustaa kaikenlaista.

  VastaaPoista
 5. Itselläni on tarvikkeita isossa laatikossa, jota olen jakanut pienemmiksi kaikenlaisilla pienillä laatikoilla. Olen havainnut hyviksi esim. ne rasiat, missä kirsikkatomaatteja ja viinirypäleitä myydään. Itse olen leikannut niistä kannet pois, mutta kannellisina niitä voisi pinota hyllylle ja niistä näkyisi kivasti läpi mitä niissä on.

  Tänään tosin inspiroiduin Nancy Dorenin tekstistä My scrap space isn´t cute, http://mypaperview.blogspot.com/2010/02/my-scrap-space-isnt-cute.html

  VastaaPoista
 6. Mä säilytän tarvikkeita, joita tarttee aina eli kynät, teipit, liimat, viivaimet jne. vanhassa astiapesukoneen "lusikka/haarukka/veitsikorissa". Ei maksa mitään käydä hakemassa sellainen kodinkonehuollosta, niitä siellä riittää. Ja tuossa on plussaa kantokahva, voi nostella kätevästi sinne, missä sillä on tarvetta.

  VastaaPoista
 7. Hyviä ideoita!!! Keittiöstä löytyy monenlaista :)

  Erityishatunnosto Meinaajan mainitsemalle astianpesukoneen vanhalle "lusikka/haarukka/veitsikorille"... Sellaisia varmasti on paljon tyhjän panttina, ja kantokahva tekee käytöstä helppoa

  VastaaPoista
 8. Tosi hyviä ideoita! Näissä kaikissa sen huomaa, ettei kaiken tarvitse maksaa niin paljon ja nayttää hyvältä. Pääasia, että toimii! Kirpparilta lähti heti mukaan tuollainen lusikkateline ja nyt on kynät yms. järjestyksessä ja helposti otettavissa.
  Meinaajan idea on aivan loistava Fannin tusseille, joita käytettän välillä kamarissa, välillä olohuoneessa ja välillä keittiössä. Eikun sellaista metsästämään!

  VastaaPoista
 9. Loistavia ideoita! Varsinkin jos vielä löytää kirppikseltä tai kotoa noita säilytyssysteemejä, niin tämähän on parasta mahdollista kierrättämistä!

  VastaaPoista
 10. Todella käyttökelpoisia ideoita. Täytyykin lähteä kaivamaan varastosta ylimääräinen ruokailuvälinelokerikko hyötykäyttöön. :-)

  Minulla on seinähyllynä työpöydän yläpuolella alunperin maustehyllyksi hommaamani lokerikko (kolmen kokoisia lokeroita). Mausteiden sijasta siitä paikkansa ovat löytäneet mm. musteet ja kimalleliimat.

  VastaaPoista
 11. taas hyviä ideoita!!! äkkiseltään mieleen tulee esim. suola- ja pippurisirottimien otto glitterisirottimiksi, leivinpaperi (sellainen ikikäyttöön tarkoitettu) on loistava craft sheet, nuudelisihdistä (niistä isoista missä on suurehkot reiät) voisi rakennella vaikka nauhansäilytystelineen?

  VastaaPoista
 12. mulla on kaikki skräppäystarvikkeet Ikean lipastossa (http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/70178603)
  ja papereille olen tehnyt pahvilaatikosta (jossa olen tilannut jotain varmaan Heinikasta) "telineet" etteivät "juokse" ympäri laatikkoa. sitten on tietty pilttipurkissa irtosilmiä ja nappeja, mukissa kynät, lasipurkissa sakset.
  mutta aina on kyllä niin karsee sotku että eipä paljon kannata kehuskella...

  VastaaPoista