keskiviikko 23. helmikuuta 2011

Pitsalaatikko tai pahvilaatikko 12*12 papereille

Useimmat pitsalaatikot ovat sopivan kokoisia 12*12 kokoisten paperien säilyttämiseen ja kuljettamiseen. Jos tarvitsee edullisen tavan paperien kuljettamiseen, kannattaa kysyä pitseriasta myisivätkö he yhden käyttämättömän laatikon. Kysymys saattaa olla niin hämmentävä, että laatikon voi jopa saada ilmaiseksi. Puhtaat pitsalaatikot ovat myös edullinen tee-se-itse -ratkaisu paperien säilyttämiseen kotona, jos ne esim. päällystää sopivan värisellä tapetilla ja kirjoittaa jokaiseen, minkä värisiä kartonkeja ja/tai kuviopapereita niissä on.

Isomman, lehtikotelon mallisen Cropper Hopper -tyylisen säilytystelineen 12*12 papereille voi tehdä myös pahvilaatikosta. Mattoveitsellä leikkaamiseen voi ottaa mallia esimerkiksi näistä ohjeista tai tästä videosta. Pahvilaatikosta tehdyn telineen voi päällystää esimerkiksi tapetilla tai kauniin värisellä eristysteipillä. Tässä on kaunis esimerkki itse tehdystä säilytyskotelosta. Sopivan kokoisia pahvilaatikoitahan saattaa tupsahdella askartelijoiden koteihin ihan sattumalta... Kannattaa katsoa laatikoita, niille voi olla yllättävän paljon käyttöä. Jos innostut tai olet jo tehnyt näin, olisi kiva nähdä valokuvia ja kuulla kokemuksia.

Xing

9 kommenttia:

 1. Kenkiä ostaessani pyydän aina kenkälaatikon mukaan, päällystän tapetilla, jos aion laatikon laittaa näkyville.
  Olen päällystänyt myös 2-3 litran viinilaatikoita. Peitän teipillä "hanareiän" ja isoimmasta sivusta teen kannen niin, että mattoveitsellä leikkaan kolme sivua auki. Rasiasta tulee tosi tukeva.

  Päällystämiseenhän voi käyttää esim. sanoma- tai aikakausilehtiä ja lakkaus päälle:))

  VastaaPoista
 2. Joulun tienoilla osallistuin porukkaan , jossa piti lähettää askarteluaiheinen joululahja. Noh, ostin lahjaksi 12'12 skräppipapereita, joita en hennonnut leikata palasiksi. Menin paikalliseen ravintolaan pyytämään tyhjää pitsalaatikkoa postituslaatikoksi ja siinähän paperit matkasivat siististi uudelle omistajalle.

  VastaaPoista
 3. Mulla on 12x 12 papereille, Kruununjalokiven lähetyslaatikko, siihen sopii paljon papereita. Päällystämistä vailla se kyllä vielä on.

  VastaaPoista
 4. Samaa tehnyt kuin ed. Yleensä Tuula lähettää aina kauniit laatikot (Marimekkoa ym.), ei tarvitse kuin leikata yksi reuna siististi.
  Vanhat pahviset mappikotelot on myös hyviä, niitä on helppo päällystää;-))m

  VastaaPoista
 5. Minulla mieluisin säilytyslaatikko on tällä hetkellä pojalta saatu auton lisävalojen tms. laatikko, jossa on syvyyttä ja magneetilla kiinni menevä kansi. Päällystämistä en vielä ole saanut tehtyä, mutta suunnitelmissa on. Laatikkoon mahtuu reilun A4 arkin kokoiset paperit.
  Tosin mun laatikkoon on eksynyt vähän vaikka mitä tulostetuista ohjeista lähtien.

  Tuo pizzalaatikko säilytyslaatikkona mainio vinkki :)

  VastaaPoista
 6. Ihana vinkki - pitsalaatikko hyötykäyttöön :)

  Nyt kyllä rupesi tekemään mieli pitsaa ..

  VastaaPoista
 7. Tosi kiva kuulla että monilla on pahvilaatikot ym. hyötykäytössä!

  Ja hienoa, että pitsalaatikko toimi myös postittamisessa. Askartelutarvikkeiden postittaminen järkevästi pakattuna on usein aika haaste..

  Hanna: siis käyttämätön, tyhjä laatikko :D Mutta voihan siis ostaa pitsan ja lisäksi tyhjän laatikon, niin pääsee myös syömään... :)

  VastaaPoista
 8. Tuohan on kiva idea tehdä paperiteline itse pahvilootasta! Toteutus on tosi onnistunut ja kivan näköinen, näyttää helpolta, olisi halpa ja kierrätystäkin vielä, ihan innostuin!
  Heti lähti käsky iskälle säästää kaikki tielle sattuvat laatikot :)

  VastaaPoista
 9. Minä säilytän pitsalaatikoissa myös leimasimia :)
  Ostin laatikoita pizzeriasta.

  VastaaPoista