keskiviikko 9. maaliskuuta 2011

Vaaleanpunainen komero

Tämän päivän aiheesta kirjoittaa Sini, hänen bloginsa löytää osoitteesta Arjeniloa.blogspot.com. Sini on tehnyt ihan tavallisesta vaatehuoneesta ihanan askarteluhuoneen, jossa kaikilla tarvikkeilla on oma paikkansa ja päivänvalolampun takia myös tarpeeksi valoa.

"Askartelutilani sijaitsee alunperin vaatehuoneeksi tarkoitetussa tilassa. Kooltaan komero on n. 1,2 m x 1,4 m. Alkujaan tilassa oli takaseinällä ja toisella lyhyellä seinällä hyllyt. Tila maalattiin vaaleanpunaiseksi ja komeron toiseen päähän asennettiin pöytälevy koko lyhyen sivun matkalle. Irtokalusteina komerossa on Ikean Alex-laatikosto, jossa on 3 melko matalaa laatikkoa ja 3 vähän korkeampaa. Työtuolina toimii satulatuoli ja valoa antaa kattolampun lisäksi pöytälamppu varustettuna päivänvalolampulla.

Koska työpöytä on pieni, ei itse pöydällä voi paljoakaan tavaroita säilyttää. Pöydän vasemmalla puolella seinällä on magneettitaulu, jossa säilyy pienissä rasioissa ja purkeissä pienet koristeet, maalisudit, kynät, taittoluu, paperin stressaaja ja puikkoliimat. Pöydän edessä seinällä on kaksi tankoa. Ylemmässä säilytän kuvioläjistäjiä ja kahvalävistäjiä. Tangon koukuista roikkuu sakset ja teippirullat. Lisäksi tangon toisessa päässä on parissa ruukussa kirjontalankoja ja nauhanpätkiä sekä dymo. Alemmasta tangosta roikkuu kori, josta löytyy niin glimmer mistit kuin akryylimaalit, erinäiset putelituotteet. Pöydän päässä on puiset lokerikot, joissa säilyy stansseja ja kukkasia toimistotarvikkeiden seassa.


Komeron ylähyllyille on säilötty laatikoihin harvemmin käytettyjä tarvikkeita ja paljon ei-askartelutavaroita myös. Työpöydän päällä olevalta hyllyltä löytyy kuitenkin aivan käden ulottuvilta kaikenlaiset vempaimet, mm. cuttlebug, slice ja paperileikkuri.

Alex-lipasto on syönyt sisäänsä pieniä koristeita, joita tuikkukupeissa säilytän. Lisäksi laatikostossa majailee leimailupuoli; puupalikalliset leimat sekä musteet. Akryylileimoja ja mountattuja leimoja säilytän mappikansioissa. Silppupaperit majailevat myös yhdessä laatikossa täysin sekalaisena seurakuntana. Scräppipapereita säilytän muuten cropper hoppereissa Alexin päällä ja ylempänä hyllyllä pahvikoteloissa. Alexin päällä oleva puinen hyllykkö on isäni mittojen mukaan tekemä. Siihen mahtuu kaksi cropper hopperia. Valkoiset laatikot on itse taiteltu pahvista ja niissä säilytän esim. promarkereita. Alexin päällä on myöskin isäni hitsaama pyörivä teline aakkostarroille, siirtokuville ja muille koristeille jotka kätevästi verhonipsuilla saa kiinni roikkumaan.

Isompien hyllyjen alapuolella pitkällä seinällä on pieni hylly jossa on cuttiksen levyt ja kohokuviointitaskut. Hyllyn alareunaan on laitettu koukkuja joista roikku spellbindersin stanssit, kuumailmapuhallin ja tag maker.


Olen erittäin iloinen omasta askartelutilasta joka on erillään muusta asunnosta. Komero on ollut käytössä reilut puoli vuotta ja suuria muutoksia järjestyksen suhteen ei ole tehty. Toki aina välillä täytyy kokeilla toimisiko jokin ratkaisu toisin paremmin ja olisi itselle mieluinen. Tärkeimpänä koen, että paljon tarvittavat työvälineet on käden ulottuvilla ja erilaiset hankitut laitteet lähellä jotta niitä tulee myös käytettyä."

9 kommenttia:

 1. Aivan mielettömän ihanat tilat sinulla on Sini. Itsekin tykkään siitä, että tarvikkeet ovat käden ulottuvilla.

  VastaaPoista
 2. Hyvin suunniteltu näppärä pieni tila!
  Oven kiinni ollessa - ei askartelutilasta ole tietoakaan. Mun vaatehuone on saman kokoinen, mutta ei ole tilaa purkaa siellä olevia tavaroita mihinkään.

  VastaaPoista
 3. Kertakaikkiaan hieno askartelutila... ja siisti! Ihanaa, että kaikki on käden ulottuvilla. Tässä on kyllä käytetty tila maksimaalisesti hyväksi. Monta hyvää oivallusta bongasin pikavilkaisulla, ja lisää löytynee kun katsoo kaikessa rauhassa:)

  VastaaPoista
 4. Hieno! Kumpa minäkin saisin inspiksen tehdä tuollaisen siistin tilan askarteluille! Ihanat värit ja laatikot yms. Olisipa ihanaa, kun olisi tuollainen siisti työpöytä! (hop hop itselle, tekemään!)

  VastaaPoista
 5. Onpas Sini sinulla todella kiva, näpsäkkä ja kaunis askartelutila! Nuo valkoiset säilytyslaatikot pitävät pienen tilan yleisilmeen levollisena, ja seinätelineissä näyttää olevan paljon tilaa kaikelle. Tykkään tästä kovasti :)

  VastaaPoista
 6. Todella hieno tila! Hyviä ideoita säilytykseen, erityisesti ihastuin pyörivään telineeseen.

  VastaaPoista
 7. Niin on hieno ja ai miten ihanaa kun kaikilla on oma paikkansa ja pysyvät järjestyksessä!!

  VastaaPoista