tiistai 11. lokakuuta 2011

Leimasinmusteiden säilyttäminen

Kaikkein raikkaimmat musteeni eli Distress Inkit säilytän salkussa, jonka ostin Tintiltä.
Musteitten nimikoimisesta olen tehnyt oman postauksen blogiini.
Kuvassa ei ole näkyvillä, mutta tuohon musteitten eteen saa liukukannen ja sitten salkku onkin valmis mukaan otettavaksi vaikka askartelutapaamiseen :)

Distress Inkien täyttöpullot säilytän hammarplastin Smart Store laatikossa.
Justiinsa sopivan kokoinen tämä 2 litrainen laatikko.

Väritän useimmiten leimakuvia täyttömusteilla ja minulla on kaksi tällaista helmien säilytykseen tarkoitettua tarjotinta, jossa on pieniä kierrekantaisia purkkeja. Olen hankkinut toisen aikanani Presentosta, enää ei valitettavasti ole näitä myynnissä. Mutta toisen olen hankkinut Mederillä ja heillä taitaa vieläkin näitä olla myynnissä. Olen nimikoinut sekä purkit, kannet että alustaan värien nimet, jotta saisin pidettyä helposti järjestystä yllä. Kätevät nämä purkit. Värit ovat suojassa kuivumiselta ja pölyyntymiseltä. On melko vaikeata silmämääräisesti todeta musteesta, että mikä väri on kystan tarjottimelta tarvitsemani värit lähemmäksi. Suosittelen kokeilemaan.eessä, joten hyvä että ovat merkittyjä. Tämä on myös taloudellisempi tapa kuin että tiputtelisi aina jollekin alustalle väriä, jonka sitten joutuisi työn päättämisen yhteydessä huuhtelemaan taikka pyyhkimään puhtaaksi.

Osan useimmin käytössä olevista musteista säilytän Ikean CD-lokerikossa.
Tätä lokerikkoa ei suinkaan ole tarkoitettu hyllyksi, mutta helposti ruuvi upposi vanerin läpi :)

Pieniä ja suuria musteita ja paljon muitakin tarvikkeita säilytän sikarilaatikoissa.
Näitä upeita puisia sikarilaatikoita saa ostettua muutamalla eurolla sikarikaupasta. Tuunaten näistä voisi saada vaikka millaisia aikaiseksi, mutta minulle nämä kelpaa tällaisinakin aivan hyvin :)

6 kommenttia:

 1. Käteviä säilytysratkaisuja! Ja vau tuota musteiden määrää...

  VastaaPoista
 2. Kiva ja ihana idea tuo sikarilaatikko! Kivoja ideoita toki myös muut. :)

  VastaaPoista
 3. Hienoja ideoita! Minäkin pidän sikarilaatikosta, harmi että sikarikauppoja ei ole mailla eikä halmeilla.

  VastaaPoista
 4. Aika identtiset leimasin säilytykset on meillä! :D

  VastaaPoista
 5. Mulla on vielä musteiden säilytys mietinnässä. Olen kuullut, että mustetyynyt kannattaa säilyttää ylösalaisin, jotteivät pääse kuivumaan eikä muste valu tyynyn pohjalle, josta sitä ei saa hyödynnettyä. Pitäisi siis merkkailla pohjiinkin värit.

  VastaaPoista
 6. Heidi: Mä säilytän sekä oikein päin että ylösalasin, en juurikaan oo huomannut eroa. Vanhimmat musteet mulla vuodelta 1994, näitä säilyttänyt pelkästään oikeinpäin. Eivät ole olleet koko ajan aktiivikäytössä mutta hyvin pelittävät vielä. On mulla joskus unohtunut versafinen tyynyn kansi auki puoleksi vuorokaudeksi ja hyvin on toiminut senkin jälkeen. Eli ei musteet kovin helposti kuivu jos on laadukkaita :)

  VastaaPoista