maanantai 13. kesäkuuta 2011

Kuviolävistimien kokoeroista


Omat kuviolävistimeni ovat askartelukaapin 10 sentin korkuisessa vetolaatikossa, josta ne on helppo ottaa käyttöön. Kuviolävistimissä on yllättävän paljon kokoeroja. Vertaa esimerkiksi vierekkäin, kyljellään olevia
Stampin upin litteitä lävistimiä (kolme lävistintä lähellä kuvan oikeaa yläreunaa) ja Fiskarsin lävistimiä... Tilankäytön kannalta minulle mieluisimpia ovat EK Successin ja Stampin upin litteät lävistimet, eikä ihme; Fiskarsin kuviokahvalävistimiä ei selvästikään ole tarkoitettu vetolaatikkoon vierekkäin säilytettäväksi. Ne vievät hurjan paljon tilaa. Parempi säilytystapa kahvalävistimille olisi laittaa saman kokoiset päällekkäin, kuten alemmassa kuvassa on tehty. Ne pinoutuvat hyvin. Omassa askartelukaapissani pinoaminen ei kuitenkaan ole järkevä vaihtoehto, joten kiinnitän uutta lävistintä hankkiessani huomiota kokoon ja hankalan malliset saattavat jäädä hankkimatta. Tällä hetkellä houkuttavat We R Memory Keepersin tämän kesän uutuuslävistimet, mutta ne ovat suorastaan jättimäisiä eli lähes 20*20 cm kokoisia. Huimaa jo ajatuskin.

Miten asia on sinun mielestäsi? Vaikuttaako kuviolävistimen koko hankkimispäätökseen?

12 kommenttia:

 1. Aiemmin ei ole vaikuttanut, mutta nyt olen itsekin havahtunut tuohon koko asiaan. Stampin upit on alkaneet houkuttaa nimenomaan säilytyksellisistä syistä.

  VastaaPoista
 2. Välillä koko vaikuttaa. Mielelläni ostan pienemmän kokoisen, mutta jos on aivan pakko saada jokin lävistäjä niin ostan sen koosta riippumatta :)

  VastaaPoista
 3. Tämä nyt ei varsinaisesti liity tähän, mutta kun tuli nyt mieleeni niin kysyn kuitenkin. Leikaako tuollaisilla isoilla fiskarsin lävistäjillä vähän paksumpaa kangasta? riittääkö "tehot"?

  VastaaPoista
 4. Kävin katsomassa noita We R memory Keepersin lävisitimiä, ovat aivan ihania. Saakohan niitä Suomesta?

  VastaaPoista
 5. Carola: ihan totta, noin se minullakin taitaa mennä :)

  Kiralia: Fiskarsin lävistimillä ei mielestäni pysty leikkaamaan kangasta. Korjatkaa jos olen väärässä...

  Anonyymi: We R Memory Keepersin lävistimet ovat tämän kesän uutuuksia ja tulossa Amerikassa myyntiin nyt kesä-heinäkuussa. Toivottavasti niitä tulee myöhemmin kesällä/syksyllä myyntiin myös Suomeen. Jos jollain on tarkempaa tietoa (esim. onko jollain suomalaisella kaupalla niistä ennakkotilausmahdollisuus), saa toki vinkata tänne kommentteihin

  VastaaPoista
 6. Koko vaikuttaa. Alunperin ajattelin, etten hankkisi ollenkaan kuviolävistimiä juuri siksi, että arvelin säilytyksen olevan ärsyttävää. Annoin kuitenkin itselleni luvan ostaa kaksi tuollaista kahvallista Fiskarsin lävistintä sillä oikeutuksella, että lapsenikin pystyvät käyttämään kahvallisia. Niiden suorituskyky ei kuitenkaan ihan tyydytä, joten en hanki ainakaan niitä enempää kun ovat niin pahuksen suuriakin.

  VastaaPoista
 7. Fiskarssin kahvaleikkureilla ei pysty kangasta leikkaamaan, mutta ne ovat kyllä toiminnallisesti ihan omaa luokkaansa. Siis niillä on todella kiva leikata tarkkaan oikeasta kohtaa ja esim S&M koko sopii hyvin pienenkin lapsen käteen. Jotkut leikkurit ovat niin raskaita että niissä pitää miellään painaa pöytää vasten, seisten...

  Itse pyrin ostamaan nykyään stansseja ensisijaisesti (säilytystekninenkin syy), mutta joskus kyllä ostelen vielä lävistimiä. We R Memory Keepers kyllä vaikutti houkuttelevalta tosin en bongannut kokoa ollenkaan. Jos nimittäin niistä saisi ISOja kuvioita...

  VastaaPoista
 8. Paperellan Ansku on luvannut ottaa noita We R Memory Kepersin lävistimiä. Joten kannattaa kysyä Anskulta, että onko tietoa, että koska ne olisivat tulossa.

  Itselleni on aivan sama, että minkä kokoinen on lävistäjä, jos se vaan on niin kiva, että siitä tykkään.

  VastaaPoista
 9. Niin ja We R Memory Keepereseillä leikattavat kuviot on muistaakseni isoja eli soveltuvat paremminkin skräppitarkoitukseen kun kortteiluun.

  VastaaPoista
 10. Puuhis ja Maiju: We R Memory Keepersin leikkurit on tarkoitettu 12*12 kokoisen kartongin tai paperin leikkaamiseen eli niillä voi leikata "muotoonleikatun" 12*12 paperin. Eli suuria kuvioita leikkaavat! Varmasti leikatusta kuviosta osan voi käyttää myös kortteiluun (vert. boordileikkurit), mutta skräppäykseen ne on alunperin tarkoitettu kuten Maiju sanoi

  VastaaPoista
 11. Itsellä vain kulmanpyöristäjä mutta nuo Stampin up:n lävistäjät olisivat kyllä ihanat. Pidän niiden muodosta juurikin säilytystä silmällä pitäen.

  VastaaPoista
 12. Itse ostan mieluiten kuvioleikkurin juuri leikattavan kuvion mukaan. Paljon erilaisia kukkasia yms. Jos san vaikkapa puoleen hintaan, niin osta jos on uusi kuvio. Fiscarsin kavaleikkurit ovat useimmat tarjouksesta hankittuja. Leikkureissa on myös paljon eroa siinä minkä paksuista ne leikkaavan.
  Joskus joku leikkuri on ollut jumissa heti ostaessa. Pieni öljyhoito on auttanut. Myös helppokäyttöisyys on kova juttu, lapset kun leikkavat meillä myös.
  Sälytän ihan tavallisissa läpinäkyvissä kannellisissa laatikoissa leikkurin koon perusteella. Eivät pölyty.

  VastaaPoista