maanantai 2. toukokuuta 2011

Stanssien säilytystä Maijun tapaan

Vuosien mittaan olen stansseillekin kokeillut erilaisia säilytystapoja. Ensiksi reilut kolme vuotta sitten kokeilin CD-koteloissa säilyttämistä. Menihän se aikansa, kun niitä oli vähän, mutta stanssien lisäännyttyä, tuntui, että koteloiden läpikäymisessä meni aina liikaa aikaa.


Tämän jälkeen siirsin stanssini saranarenkaisiin, jotka laiton ässäkoukuilla roikkumaan kahdesta ritilähyllystä. Tämäkin meni jonkin aikaa, kunnes taas oli jo liikaa stansseja, eivätkä kaikki enää mahtuneet näihinkään hyllyihin:
Sitten tuli pelastus mun stanssiongelmaani eli Spellbindersille tuli tällainen ihana kassi, jossa oli muovitaskuja, joihin stanssit sai kätevästi. Kassiin oli ostettavissa myös lisätaskuja. Iloa ei vaan kestänyt kauaa. Spellbinders lopetti kassin ja lisätaskujen valmistamisen. Nykyään kassia voi saada jostain vielä ostettua, mutta lisätaskuja ei.

Tästä säilytystavasta olen tykännyt tosi paljon. Tätä kansiota on niin helppo kuljettaa mukana. Avattuna siis kassi näyttää tältä:
Nyt tänä keväänä löytyi sitten tälle laukulle haastaja. Crafts Too on alkanut valmistamaan tällaista kohokuviointikansioille tarkoitettua laukkua:

Itse säilytän tässä kansiossani monenlasia stansseja. Tähän sopii hyvin Crealiesin stanssit:
Kun ottaa magneettilevyt avuksi, voi taskussa helposti säilyttää myös Spellbindersin stansseja:Samoin Marianne Designin stansseja säilytän magneettilevyissä ja taskuissa:Kohokuviointikansioillehan tämä kansio on alunperin suunniteltu ja ne menevät taskuihin ongelmitta. Tästä niitä on sitten helppo selailla.


Crafts Too:n säilytyskansio on hyvin suosittu, mutta ihmettelen, että suomalaiset kauppiaat eivät sitä ole vielä ottaneet myyntiin. Kiinnostusta tälle kansiolle olisi kovastikin. Itse olen omani tilannut GlitterPotista Englannista.

Tällaiset systeemit mulla on näiden stanssien ja kohokuviokansioiden säilytyksessä. Tällä hetkellä omasta mielestäni säilytyssysteemit on toimivia.

Maiju

5 kommenttia:

 1. Nykyinen systeemisi vaikuttaa hyvinkin toimivalta. Olen tilannut Glitteristä toisenlaisen kansion - ns. magneettisivuilla, A4 -kokoa, lisäsivuja on myös. En ole hirveästi tykästynyt siihen, mutta kelpaa tällä hetkellä paremman puutteessa.

  VastaaPoista
 2. Mistä noita magneettilevyjä voi hankkia?

  VastaaPoista
 3. Mä ostin GlitterPotista sekä tuon kansion että magneettilevyt. Nyt en tiedä, että onko kenelläkään suomalaisella nettikauppiaalla niitä. Nämä on vähän sellaisia paksumpia... joskus on jollain ollut niitä vähän lerpumpia. Myös Joanna Sheenillä Englannissa on ollut sekä kansiota että magneettilevyjä myynnissä.

  VastaaPoista
 4. Tyhmä kysymys, mutta onko nuo stanssit magneettisia, vai tekeekö levyt vaan taskusta tiukemman ja auttaa niitä pysymään? :) Kätevä kansio tuo kyllä on, ja ihana blogi tämä. Haaveilen omasta askarteluhuoneesta kovasti. :)

  VastaaPoista
 5. Siis stanssit on metallisia ja se magneettilevy auttaa stansseja pysymään kiinni. Joten stanssit on näin ollen helpompi poistaa kaikki yhdellä kertaa sieltä pussista. Jos stanssit laittaisi ilman magneettilevyä, niin niitä joutuisi sieltä taskusta kaivelemaan yksitellen.

  VastaaPoista