maanantai 4. huhtikuuta 2011

Kimalleliimojen ja Liquid Pearlsien säilytys

Minulla on kimalleliimat säilössä ylösalasin,  tuunatulla pyörivällä tarjottimella.
Kätevää säilyttää liimoja ylösalaisin, koska ovat heti käytettävissä eikä tarvii "ravistella liimoja alas".

Tarjotin on alunperin hankittu tarjoiluastiaksi varmaankin noin 10-12 vuotta sitten.
Tätä pyörivää tarjotinta on vieläkin saatavana Ikeasta.
Noin 1½vuotta sitten tarjotin sai uuden ilmeen ja käyttötarkoituksen.
Keskelle tuli lokerikko kyniä varten ja reunalle reikiä kimalleliimojen varten.

Mutta koska olen haalinut lisää kimalleliimoja ja liquid pearlseja,  niin oli saatava lisää säilytystilaa.
Keskiosa sai siten poistua ja tilalle tuli lisää koloja liimapulloille.

Erikokoisia lautasia oli mallina, kun Ikean löytönurkasta ostetun, 2 euroa maksaneelle puiselle paksulle lipaston kannelle piirtelin ympyröitä. Ympyrät on sahattu kuviosahalla. Ympyröitten ulkokehälle piirtelin kimalleliimapullon korkkia apuna käyttäen paikat koloille. Reijät on porattu 20mm poranterällä.
Eri kerrokset ladottu vaan päällekkäin ja välissä karhuntarraa. Porattuihin koloihin mahtuu nyt yhteensä 94 pulloa, keskelle ylös mahtuu lisäksi jotain suurempaa taikka useampi pieni. Lisäksi jos joskus on sellainen tilanne että koloset ovat täynnä, niin  pullojen väliin voi myös laitella säilöön. Joten voisi saada jopa 150-170 pulloa mahtumaan jos oikein yrittäisi :) Minulla telineessä säilössä lisäksi omatekoiset kimallesuihkeet, jotka olen valmistanut Rangerin Mini Mistereihin.

Minä olen tämän ideoinut ja mieheni hoiti sahaus ja poraustyöt :)

Jos itse ei halua nikkaroida, ja jos ei  mies suostu nikkaroimaan, voi tehdä kuten Xing, ja hankkia samantyyppisen telineen englantilaiselta käsityöläiseltä. Xingin mukaan toimitus oli todella nopea ja teline erittäin hyvä.

10 kommenttia:

 1. Oma telineeni on "hiukan pienempi", siihen mahtuu 18 pulloa, joista osa on alkoholimusteita jne. :D Postikuluineen hintaa telineelle tuli hiukan alle 15 e.

  Tuon Ikean tarjottimen tuunaaminen on kyllä mahtava idea. Saisikohan keskelle esim. pienen telineen kuviolävistimille, jos haluaisi, vai tuliskohan telineestä liian painava?

  VastaaPoista
 2. Voih kuinka ihana kimallekakku!!!
  Kun on riittävästi laskutilaa, toi on tosi toimiva ratkaisu:)

  VastaaPoista
 3. Tämä on ehdottomasti yksi suosikeistani! Loistavasti hyödynnetty tuota tarjotinta, ja fiksusti keksitty tehdä tuommoinen "kerroskakku" lisä säilyttämiseksi. Jos kaikki olisivat samassa tasossa, niin käyttö ja näkyvyys olisi paljon hankalampaa... Tosi hyvä idea Carola!

  VastaaPoista
 4. Tosi hyvä idea !! Minä just kävin viime viikolla Ikeassa :=( !! No ei se mitään, eipä mun pöydälle mahtuis !!!

  VastaaPoista
 5. Mun kimalleliimat on Fiskarsin kuviosaksille tarkoitetussa telinessä. Mulla on vaan 2-3 kimalleliimaa, joten samaan telineeseen mahtuu saksetkin. Lisäksi mulla on toinen samainen teline, jossa säilytän kaikki korupihdit. Se on kätevä ottaa myös kurssille mukaan, joka reikään menee kahdet pihsit.

  VastaaPoista
 6. Mulla on myös parit Fiskarsin telineet, toisessa saksia ja toisessa pihtejä. Näihin Fiskarsin telineihin saa hyvin myös pienet chalksmustetyynyt säilöttyä alosalle, niin että ovat aina käden ulottuvilla :)

  VastaaPoista
 7. Tämä on niin huippu. Siis on sulla sitten muutama kimalleliimapullo ;)

  VastaaPoista
 8. Onneksi oli viikoloppuna muutama puuttuva väri tarjouksessa tuolla joanna sheenillä, joten ne oli tietty aivan pakko tilata kun telineen takapuolella on tyhjiä koloja vielä :)

  VastaaPoista
 9. Mahtava ratkaisu... pistän ukon hommiin ;)
  Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista