keskiviikko 23. maaliskuuta 2011

Puupalikasta eroon?


Kaikki leimasimeni ovat nykyään askartelukaappini yhdessä vetolaatikossa. Ne sijaitsevat ohuissa Stuftainers-koteloissa, joita on monta päällekkäin samassa pinossa. Koteloita (Stuftainers thin) myydään ainakin Taitopuoti Paperinauhassa, Paperellassa ja Crafticassa, josta ne olivat kirjoittamishetkellä loppu. Tilanne varmasti vaihtelee. Tuntuu että kotelot vievät omassa kaapissani vähemmän tilaa kuin cd-kotelot, joita aikaisemmin käytin, ja olen järjestelyyn tyytyväinen.

Pinon päälle mahtuvat myös Paperikeijusta hankitut rullaleimasimet ja vastaavat. Niiden vieressä on, yllätysyllätys, videokoteloissa Ez-mountia kumileimasimia varten ja toisessa kotelossa leimattuja kuvia. Vie erittäin vähän tilaa näin. Koska olen enemmänkin skräppääjä kuin kortteilija tai leimailija, en välttämättä ymmärrä kaikkia leimailun hienouksia... mutta kysyn silti. Onko kukaan kokeillut kumileimasimien irrottamista puupalikoista ja ez-mountin laittamista puupalikan tilalle, koska se vie vähemmän tilaa? Oliko vaikeaa? Onnistuiko?

Tein niin Stampin up -leimasinsetin kanssa, joka oli myynnissä vain puupalikallisena. Oikeastaan minun ei edes tarvinnut irrottaa puupalikoita, jätin ainoastaan puupalikat kiinnittämättä leimasimiin (Stampin upin leimasimet myydään niin, että palikka tulee irtonaisena). Vedin puupalikoita varten tarkoitetun "tyynyn" leimasimista pois ja laitoin tilalle Ez-mountin. Vaiva oli erittäin pieni, aikaa meni todella vähän ja nyt ne ovat näissä Stuftainers-koteloissa muiden leimasimien kanssa. Tiedän, että monien mielestä leimasinten käsittely tällä tavalla voi vaikuttaa leimausjälkeen, mutta olin itse tyytyväinen myös siihen. Tyytyväisyyteeni voi vaikuttaa se, että en ole varsinaisesti leimailija, en välttämättä näe kaikkia eroja. En myöskään ehdota, että näin pitäisi tehdä, kunhan pohdin... Minulla on tilanpuutteen takia paljon korkeampi kynnys ostaa puupalikallinen leimasin kuin kumi- tai akryylileimasin ja tämä oli toimiva tapa kiertää se ongelma. Lupaan myös, että en yritä kierrättää "muokattuja" leimasimia kenellekään ilman tietoa itse tehdystä puupalikan poistamisesta.


Ne harvat puupalikalliset leimasimet, jotka minulla on, ovat askartelukaappini ylähyllyllä. Samassa paikassa ovat itse kaivertamani leimasimet ja materiaali leimasinten kaivertamista varten.

Xing

4 kommenttia:

 1. Itse suosin hinnankin vuoksi muita kuin puupalikallisia leimasimia. En ole puupalikoista leimoja koskaan irrottanut puusta, mutta olen huomannut että pelkkänä kumina myytävissä leimoissa on isoja eroja. Esimerkiksi Whiff of Joyn ja Sugar Nellien leimat toimivat vallan mainiosti pelkästään kaksipuoleisella teipillä kiinnitettynä akryylipalikkaan, mutta Sweet Pea Stampsin leimoilla ei sillä tavalla saa tasaista jälkeä. Siksi viimeisimmät tarvitsevat kling-onia. Seuraavaksi aion kokeilla liimapinnan laittamista ez-mountin/kling-onin sijaan.

  Kiitos leimasinsäilytyksen esittelystä! Kotelot vaikuttavat käteviltä, täytyy miettiä noiden hankkimista :)

  VastaaPoista
 2. Sinihilkka: ihan totta, puupalikalliset taitavat olla myös vähän hintavampia. Jännä miten paljon eroja leimasinten välillä on, sen huomaa vasta kokemuksen kautta :)

  VastaaPoista
 3. Hinnasta esimerkkinä Penny Blackin puukantainen leima maksaa melkein saman verran kuin akryylinen setti, jossa on sama kuva vähän pienempänä puolen tusinan muun leiman lisäksi.

  Samaa mieltä, kokemuksesta vasta oppii sellaiset jutut. Mutta tällaisessa blogissa tietojaan voisi toisille jakaa, joten avatkaapa muutkin sanaiset arkkunne :)

  VastaaPoista
 4. Tuosta puupalikoiden poistosta, nimenomaan stampin upin seteistä on sadat poistaneet omansa tuolla jenkkifoorumilla ja tyytyväisiä ovat. Muutama sekunti mikrossa kuulemma avittaa liiman pehmenemiseen ja leima irtoaa palikasta helpommin. (Ihan omalla vastuulla tuon testaus, minulla toimi)

  VastaaPoista