keskiviikko 2. maaliskuuta 2011

Kukkien säilytys Carolan tapaan

Minulla on käytössä yhtäaikaa monta eri tapaa säilytellä kukkasia.
 Mitään yhtenäistä järjestelmää taikka logiikkaa minulla ei ole käytössä.
Järjestän osittain värien mukaan mutta myös mallin/lajin/valmistajan ja milloin minkäkin mukaan.

Tämä kuva on kaapista joka on pöytäni vasemmalla puolella.
 Täällä kaapissa asuu suurin osa kerrotuista kukkasistani ja ruusun-nuput.
Purkit ovat Kort&Godtin vaikka kaikki kukat eivät ole. Olen säilyttänyt purkit, koska ovat justiinsa sopivat tähän vanhaan kaappiin. Kaappi  minulla on ollut jo aikanaan lapsena huoneessani :)


Kaapin päällä kukkia Ikean lasipurkeissa ja Fairyn kylkiäisenä tulleissa purkeissa.


Kaapin alla, pientavikelokerikkojen päällä kukkasia Ikean purkeissa.
Pahvirasioissa on suurempia kangaskukkia väreittäin säilöttynä.Pieni Palaset-lokerikko on myös kiva ja toimiva ratkaisu pienempien määrien säilytykseen.
 Lokerikko on hankittu Suomalaisesta kirjakaupasta.


Ihanat Priman kukkaset asuvat teepussilokerikossa.
Lokerikko hankittu Presentosta, näitä myynnissä myös Sinellissä.


Tekstein koristellut kukkaset asuvat omassa lokerikossaan. En muista mistä tämä lokerikko on hankittu. Mutta Biltemassa on paljon erilaisia lokerikkoja myynnissä, kannattaa etsiä vaikka kalastustarvikkeitten luota.


Lisää kukkia minulla on säilössä omatekoisessa clip-it-up säilytysratkaisussani.
Osan olen laittanut purkkeihin ja osa pusseissa.


Suuremmat kerrotut ruusut asuvat työpöydän alla korivaunussa. 
Kukat ovat Ikean laatikoissa, jossa siirrettävät välisenät.


Lisää kukkia säilössä tällaisessa "kotilaatikossa", kaikkii kukkaset kun ei mahdu sinne kukkakaappiin.
Kas kun on aivan pakko ollut ostaa näitä varastoon, kun niin halvalla sain!
Eikä kukkasia voi koskaan olla liikaa :)

Toivottavasti saitte jotain innostavia vinkkejä miten kukkia voisi säilytellä.

EDIT: Marika kyseli mistä ostan kukkaseni? Ostan monista eri paikoista. Ostan Presentosta jos jotain uutta kivaa ilmestyy. Tosi vaikeeta vastustaa kiusausta kun niitä näkee koko ajan :) Treffeiltä ja tapahtumista on tietty tullut ostettua, joskus olen kotimaisista kaupoista tilannut tai ihan paikan päältäkin ostanut. Suurempia eriä olen ostanut Kort&Godtista. Kauppa on Norjassa ja joka kerta olen joutunut ne tullista hakemaan. Mitään maksuja en ole joutunut maksamaan noin 100€ ostoksistani. Kort&godtin kukkia on  ilmestynyt myös tuonne Joanna Sheenille, Britanniaan. Sieltä tilattuna ei mene postareita eikä tarvii tullista noutaa.
Olen myös useamman kerran suurempia eriä tilannut I am Roses kaupasta, Thaimaasta. Sieltä kun tilaa niin on tullut postikulutta kun on yli 100$ tilaus. Paketti tullut kirjattuna postiin.
Lisäksi olen vielä tuolta Wild Orchid Craftista (Britannia) hankkinut suurempia määriä. Eli kukkasia saa kyllä helposti haalittua vähän sieltä sun täältä, ongelmat lähinnä säilyttämisessä :)

12 kommenttia:

 1. Huomaan ihastelevani yhtä lailla niin kauniita kukkia -joita sinulla on ihan "pikkasen" - kuin käteviä ratkaisuja niiden säilytykseen...
  Kyllä kukat ovat sitten kauniita olivat ne sitten aitoja tai ei. Kun askarteluun käytettävät kukat ovat säilytyksessä läpinäkyvissä purkeissa yms.,niin niistä on myös silmän iloa...

  VastaaPoista
 2. Carola... Musta tuntuu, että mullahan on kuitenkin ihan vähän kukkia. Mä olen sanonut, että pistän kukkakaupan pystyyn, mutta sä voisit kanssa pistää ;)

  VastaaPoista
 3. Siis mahtavan paljonm kukkia ja niin hienosti järjestyksessä. Kateellisena katselen miten upeat tilat on Carolalla, voi kun pystyisin itse samaan. No kivaa on ihastella toisten ihasia juttuja ja haaveilla omista 8)
  Kiva blogi, siis onnea teille kaikille. Kyllä noita tavaroiden säilytys ideoita tarvitaan.

  VastaaPoista
 4. Aivan mielettömän ihania kukkasia ja paljoooon!
  Voisitko laittaa linkkiä mistä sie ole kukkia ostanut?

  VastaaPoista
 5. Tämä bloginne on vasta päässyt alkuun, ja hyvään sellaiseen. Nyt jo tuijottelen silmät ymmyrkäisinä ihastuksesta ja ihmetyksestä säilytysratkaisuja ja siinä samassa tarvikevarastojanne.

  Purnukkaostoksille tässä ollaan itsekin lähdössä. Pihinä ihmisenä kuitenkin kirpparille.
  Mieleen juolahtaa kyllä kysymys: Mikä määrä harrastus aikaa vaaditaan noin suuren kukkakedon haalimiseen? Olettekos koskaan uskaltaneet tai viitsineet laskea varastojenne rahallista arvoa?

  VastaaPoista
 6. Maija: Aika turhalta tuntuisi laskea askartelutarvikkeitten arvoa. Parempi jättää laskematta, jotta ei vaan ala kyseenalaistamaan tän homman järkeä. Kaikkea kun ei kannata eikä voi rahassa mitata.
  Voisihan sitä paljon huonompiin asioihin rahansa hukata kuin askarteluun:)

  VastaaPoista
 7. Maija: ihailen Carolan ja Maijun kukkamäärää kovasti, ja varmasti niillä on taloudellistakin arvoa. Olen kuullut että ainakin yksi askartelija oli huomioinut harrastukseen liittyvät tarvikkeet myös kotivakuutuksessa! Samahan se on kaikkien harrastusten kanssa, joltakin löytyy arvokkaita soittimia, joltain värikäs kukkameri :D

  Kirppiksistä tuli mieleen kukkien itse tekeminen. Itse tykkään käyttää kukkakoristeiden tekemiseen esim. värjättyjä kahvin suodatinpusseja ja erilaista kierrätysmateriaalia. Teen niin koska se inspiroi minua.. Ihan samalla tavalla kuin Maijua ja Carolaa inspiroivat heidän kukkansa <3

  VastaaPoista
 8. No se on just niin totta, ettei kaikkea voi rahassa mitata. Voi kuinka monta multasäkkiä itsekin on tullut ostettua kesän ryytimaitani varten ja vain siitä syystä, että chilit kasvaa(lue: minulla on tekemistä). Hauskintahan/omituisinta hommassa on se, että multaa on luonto piukassa ja kasvatan herkkuja, joita en saa edes syödä:)

  Mutta kuinka kauan teistä jokainen tahollaan on askarrellut?

  VastaaPoista
 9. Minä taas joudun kyllä laskemaan mun kukkieni ja muiden tarvikkeiden arvon kerran vuoteen. Ja todellakin monta kertaa on ollut puhetta, että vakuutusten kattavuus pitäisi tarkistaa. On näissä niin isot rahat kyseessä... Kun paljon tekee, niin paljon tarvitsee ;)

  VastaaPoista
 10. Kyllä luovuus puhkeaa kukkaan noilla ihanuuksilla :) Monta kivaa ja kaunista säilytystapaa!

  VastaaPoista
 11. Oi mikä ihana kukkaketo, kaikki niin upeassa järjestyksessäkin:))
  Harrastuksiahan ei voi koskaan mitata rahalla! Itse aina sanon että kun ei mee rahaa alkoholiin ,ei tupakkaan eikä ravinteleihin niin voin tuhlata johonkin ns. "tarpeelliseen"...hih:)))

  VastaaPoista